Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Hospodarenko H$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
1.

Hospodarenko H. 
Optimization of water-heat treatment when making flour from ancient wheat [Електронний ресурс] / H. Hospodarenko, V. Novikov, V. Kravchenko, I. Ulianych // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 5(11). - С. 37-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_5(11)__6
Розроблено рекомендації щодо перероблення пшениці спельти на борошно вищого та першого сорту. Проведеними дослідженнями впливу параметрів водо теплового оброблення на вихід борошна з зерна пшениці спельти, його білизну та вміст золи підтверджено гіпотезу, що дія вологи на властивості зерна пшениці спельти є подібною до зерна голозерних пшениць. Проведено порівняльний аналіз виходу та якості зразків, що розмелювали після проведення водо теплового оброблення та за фактичної початкової вологості від 13,0 до 14,5 %. Використання водотеплового оброблення (вологість 15 - 16 %) надає можливість отримати на 0,6 - 3,0 % більший загальний його вихід, вміст золи у ньому зменшується на 0,26 % після першого розмелювання і на 0,22 % після другого. Білизна борошна після першого і другого розмелювання підвищується на 10 і 20 од. п. відповідно. Під час розмелювання зерна пшениці спельти без проведення водотеплового оброблення кращі результати (загальний вихід борошна 83,0 - 83,3 %, вміст золи 0,76 - 0,91 %, білизна 25 - 51 од. п.) мають зразки за найбільшої початкової вологості (14,0 - 14,5 %). Під час виробництва борошна з зерна пшениці спельти рекомендований спосіб водотеплового оброблення полягає у однократному зволожуванні та відволожуванні зерна. Відмінність від класичного способу полягає у відсутності етапу зволожування перед першою драною системою. Оптимальним є зволожування зерна до 15,5 %, за тривалості відволожування 30 год. Використання запропонованого способу оброблення надає можливість отримати загальний вихід борошна 85,0 %. За основними показниками якості отриманий продукт відноситься до борошна вищого та першого сорту. Результати надають можливість обгрунтовано налаштовувати роботу апаратів для зволожування зерна та вибирати оптимальний час його відволожування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 441.701 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Hospodarenko H. M. 
Characterization of amino acid content of grain of new wheat varieties and lines [Електронний ресурс] / H. M. Hospodarenko, V. P. Karpenko, V. V. Liubych, V. V. Novikov // Agricultural science and practice. - 2018. - № 3. - С. 12–18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/asp_2018_3_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 131.921 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Hospodarenko H. 
Yield and quality of rolled cereal from spelt wheat grain depending on the duration of irradiation with an ultrahigh-frequency electromagnetic field [Електронний ресурс] / H. Hospodarenko, V. Liubych, V. Novikov, I. Leshchenko, O. Oliinyk // Plant and soil science. - 2022. - Vol. 13, № 3. - С. 7-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pss_2022_13_3_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 847.098 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського